Levering med ca. 3 til 4 arbejdsdage. Gratis Prøver

ORDLISTE

Vi modtager oftere og oftere spørgsmål om bæredygtighed, miljøvenlighed og biologisk nedbrydelig emballage. Vi bemærker, at der er forvirring omkring betydningen af disse vilkår og prøver at skabe mere klarhed på denne side. Nedenfor finder du de vilkår, der er relateret til vores første spydspids: Fremstilling af genanvendeligt emballage.


Genanvendeligt

En emballage der kan genanvendes som råmateriale til ny anvendelse. En emballage er genanvendelig, hvis den består af en type materiale. Til genanvendelse skelnes der mellem tre kategorier.

Mekanisk genanvendeligt

Genanvendelsesmetode der involverer, at indsamlet affald rengøre, kværnes og behandles til nyt produktionsmateriale.

Kemisk genanvendeligt

Ved kemisk genanvendelighed bruges kemiske reaktioner til at nedbryde plastikaffaldsstrømme til originale byggeblokke, der udgør plastik (polymere, monomere, atomer). Disse byggeblokke kan bruges til at lave ny plastik. Kemisk genanvendelighed muliggør mere omfattende adskillelse, så mere blandede eller forurenede plastikaffaldsstrømme kan genanvendes.

Biologisk genanvendeligt

Ved økologisk genanvendelighed bruges mikroorganismer til at omdanne den tilbageværende strøm til f.eks. kompost, biomasse, kuldioxid og vand.

Genanvendelse/genvundet

Genanvendelse er genbrug af gammelt materiale, som bruges til at fremstille nye produkter. Derfor sikrer genanvendelse, at plastik kan bruges igen som materiale til en ny anvendelse.

Genvinding

Slutproduktet ved genanvendelse kaldes genvinding. Genanvendelse danner råmateriale til et nyt produkt.

Nedkvalificerende genbrug

Anvendelse af et genanvendt materiale er mindre end den oprindelige anvendelse.

Opkvalificerende genbrug

Der opstår opkvalificerende genbrug, når ubrugelige materialer gøres brugbare i et produkt, der er bedre, end det var tidligere.

Genbrug af affald efter forbrug

Dette er en affaldsstrøm, der kommer fra emballage, der har været brugt. Det er en strøm, der består af mange typer plastik. Det kommer fra husholdninger eller fra industriaffald. Dette affald skal først indsamles og sorteres, før det kan behandles til genvinding.

Genbrug af affald efter industri

Det er en affaldsstrøm af plastik, der kommer fra en produktionsproces. Eksempler indeholder affald fra en produktionsproces, fejlproduktion eller produkter, der ikke er solgt. Denne strøm er endnu ikke kommet til brugsfasen. Dette er ikke udsat for forringelse eller angrebet af andre stoffer. Denne genvinding kan ofte behandles til genvinding i høj kvalitet.

Cirkulær økonomi

I en cirkulær økonomi findes affald ikke længere. Det skyldes, at produkter er designet mere effektivt, og materialer genanvendes så meget som muligt. I en cirkulær økonomi bevæger vis os derfor væk fra en linje med ’fremstil, forbrug, og smid væk'. Vi fuldender cirklen. På den måde sparer vi ikke kun på vores råmateriale men også på miljøet: Vi reducerer vores CO2-udledning, og vi stimulerer innovation. Strategi for cirkulær økonomi

PUBLIKATIONER: FREMSTILLING AF GENANVENDELIGT EMBALLAGE

Du kan finde publikationer vedrørende undersøgelser, faktaark og strategidokumenter relateret til fremstilling af genanvendeligt emballage, her. Undersøgelserne er udført af anerkendte parter, har en international karakter og er i videst muligt omfang videnskabeligt dokumenteret.


Der kan ikke afledes nogen rettigheder fra publikationerne og indholdet.


A European strategy for plastics in a circular economy

Plastic is an important and ubiquitous material in our economy and daily lives. It has multiple functions that help tackle a number of the challenges facing our society. Light and innovative materials in cars or planes save fuel and cut CO2 emissions. High-performance ...

Fortsæt læsning

Improve the recyclability of 5 types of plastic packaging

The main purpose of packaging is protecting the product. The most sustainable packages make sure that the product is available on the desired moment, in good condition. Spoiling the product creates a bigger environmental impact than the use of the packaging ...

Fortsæt læsning

Kontaktformular

Ønsker du at vide, om der er adgang til et miljøvenligt alternativ? Giv os dine kontaktoplysninger nedenfor, og en af vores specialister vil kontakte dig hurtigst muligt for at besvare dine spørgsmål.