Levering med ca. 3 til 4 arbejdsdage. Gratis Prøver

ORDLISTE

Vi modtager oftere og oftere spørgsmål om bæredygtighed, miljøvenlighed og biologisk nedbrydelig emballage. Vi har bemærket, at der er forvirring omkring betydningen af disse vilkår og har prøvet at skabe mere klarhed på denne side. Nedenfor finder du de vilkår, der er relateret til vores anden spydspids:rene brugen af biologisk baserede og biologisk nedbrydelige råmaterialer.


Fornybar

Materiale, der er sammensat af biomasse fra en levende kilde, der kan fornyes kontinuerligt. Fornybare råmaterialer er (næsten) uudtømmelige råmaterialer, der kan fornyes inden for kort tid. Under alle omstændigheder skal dette lager fornyes lige så hurtigt, som det blev forbrugt (som f.eks. træ, hamp, bomuld, ris).

Biologisk baseret

Termen biologisk baseret refererer til oprindelsen af materialet. Biologisk baseret referer til materiale, der stammer fra fornybare materialer. Eksempler på fornybare råmaterialer er: træ, majs, sukkerroer, kartofler, sukkerrør. Vores produkter kan være helt eller delvist biologisk baseret. Biologisk baseret plastik har fordel i forhold til fossilbaseret plastik, da vi bliver mindre afhængige af fossilbaserede råmaterialer. Og der er LCA'er, der viser, at biologisk baseret plastik har en væsentlig CO2-reduktion, sammenlignet med fossilbaseret plastik (EUBP Facts and figures).

Fossilbaseret

Dette er materiale, der er fremstillet af petroleum (aktuelt 98 %).

Nyfremstillet, fossil plastik

Plastik, der stammer direkte fra petrokemiske råmaterialer som f.eks. petroleum, og som ikke tidligere har været brugt eller behandlet.

Bioplast

Bioplast er en hel gruppe af plastik med forskellige egenskaber og anvendelser. I henhold til European Bioplastics kaldes plastik for bioplast, hvis det er biologisk baseret, biologisk nedbrydeligt eller har begge egenskaber.

Komposterbart

Materialer i denne emballage kan nedbrydes af mikroorganismer i industrimæssige komposteringsanlæg. Det betyder, at mindst 90 % materialet skal være nedbrudt inden for seks uger. Emballagen er derfor certificeret i overensstemmelse med de europæiske standarder for kompostering (EN 13432).

Biologisk nedbrydeligt/ komposterbart

Dette er materiale, der kan nedbrydes af mikroorganismer (bakterier eller svampe). Der er ikke nogen bestemt tid eller et miljø defineret for denne type plastik.

Biomasse

Biomasse er en samlet term for organisk materiale (vegetabilske og animalske affaldsprodukter). Dette materiale bruges til at generere energi eller bruges direkte som biobrændstof.

Cirkulær økonomi

I en cirkulær økonomi findes affald ikke længere. Det skyldes, at produkter er designet mere effektivt, og materialer genanvendes så meget som muligt. I en cirkulær økonomi bevæger vis os derfor væk fra en linje med ’fremstil, forbrug, og smid væk'. Vi fuldender cirklen. På den måde sparer vi ikke kun på vores råmaterialer men også på miljøet. Vi reducerer vores CO2-udledning, og vi stimulerer innovation. Strategi for cirkulær økonomi

PUBLIKATIONER: BRUG AF BIOLOGISK BASEREDE OG BIOLOGISK NEDBRYDELIGE RÅMATERIALER

Du kan finde publikationer vedrørende undersøgelser, faktaark og strategidokumenter vedrørende fremstilling af biologisk nedbrydelige råmaterialer, her. Undersøgelserne er udført af anerkendte parter, har en international karakter og er i videst muligt omfang videnskabeligt dokumenteret.


Der kan ikke afledes nogen rettigheder fra publikationerne og indholdet.


Bio-based and biodegradable plastics - Facts and Figure

This report presents an overview of facts and figures regarding bio-based and/or biodegradable plastics, in particular for packaging applications. Often, the term bioplastic is used by the public. However, the term ‘bioplastic’ refers to either the bio-based origin ...

Fortsæt læsning

Misconceptions, concerns and impacts on marine environments

The objective of this briefing paper is to provide a concise summary of some of the key issues surrounding the biodegradability of plastics in the oceans, and whether the adoption of biodegradable plastics will reduce the impact of marine plastics overall ...

Fortsæt læsning

Bio-based and biodegradable Plastics

It is important to understand that bio-based plastics are not biodegradable per se (e.g. bio-based polyethylene, bio-PET, bio-PVC, cellulose acetate) and that biodegradable plastics are not necessarily bio- based, but can also be fossil-based ...

Fortsæt læsning

Kontaktformular

Ønsker du at vide, om der er adgang til et miljøvenligt alternativ? Giv os dine kontaktoplysninger nedenfor, og en af vores specialister vil kontakte dig hurtigst muligt for at besvare dine spørgsmål.