Levering med ca. 3 til 4 arbejdsdage. Gratis Prøver

Daklapacks grønne mission

Arrow Down

DaklaPack ønsker, at deres forretningspartnere gør en forskel med talentfulde og motiverede medarbejdere. Vi er markedsførende inden for innovativ emballage og forsendelsesmateriale. Vi tilbyder unikke, bæredygtige løsninger til forsendelse, emballering og fyld.

Vores mission bidrager til cirkulær økonomi. På linje med visionen i Europa-Kommissionen og den hollandske regering. Til udvikling af vores emballage har vi udarbejdet 3 spydspidser.

Spydspidser

1.

Fremstilling af genanvendeligt emballage

Vi arbejder hen mod emballage, der er mekanisk, kemisk og/eller organisk genanvendeligt og bruger genanvendt indhold, hvor det er muligt.

Flere oplysninger

2.

Brug af biologisk baserede og biologisk nedbrydelige råmaterialer

Vi reducerer brugen af nyfremstillede, fossile råmaterialer og arbejder hen mod emballage, der er fremstillet af fornyelige råmaterialer.

Flere oplysninger

3.

Smartere brug og reduktion af emballagemateriale og emballagekomponenter

Sammen med vores kunder udvikler vi nye cirkulære emballagekoncepter.

Flere oplysninger

Miljømærke

For at gøre det lettere at vælge ansvarlig emballage har vi udviklet et miljømærke. Miljømærket angiver med et grønt eller et gråt ikon på webshoppen, om en del af emballagen er (mere) miljøvenlig.

Vi vurderer, om et produkt er miljøvenligt (grønt mærke) på grund af fire egenskaber;

 • Biologisk baseret
 • Genanvendeligt
 • Komposterbart
 • Genanvendt indhold

Du kan se en beskrivelse af disse egenskaber her.Download DaklaPacks første CSR-rapport 2021
Eco Label Groen Bio-Based
Eco Label Groen Composteerbaar
Eco Label Groen Recyclebaar
Eco Label Groen Recyclebare content

Grønt miljømærke

Et grønt ikon angiver, at produktet er (mere) miljøvenligt.


1 ikon

Dette produkt opfylder mindst et af følgende egenskaber; biologisk baseret, komposterbart, genanvendeligt eller består af genanvendt indhold.


2 ikoner

Dette produkt opfylder mindst to af fire følgende egenskaber; biologisk baseret, komposterbart, genanvendeligt og/eller består af genanvendt indhold.


3 ikoner

Dette produkt opfylder mindst tre af fire følgende egenskaber; biologisk baseret, komposterbart, genanvendeligt og/eller består af genanvendt indhold.


4 ikoner

Dette produkt opfylder alle egenskaberne; produktet er biologisk baseret, komposterbart, genanvendeligt og/eller består af genanvendt indhold.

Eco Label Grijs

Gråt miljømærke

Et gråt ikon angiver, at produktet ikke er biologisk baseret, komposterbart, genanvendeligt eller ikke består af genanvendt indhold.

Spørg vores specialist, om der findes et alternativ. Produktet kan stadig være ansvarligt, da et alternativ fremstillet af andre materialer som f.eks. glas, tin eller karton kan have større miljømæssig påvirkning.

Ønsker du flere oplysninger?

Hvorfor plastik
Biobased

Biologisk baseret

info

Termen biologisk baseret refererer til oprindelsen af materialet. Dette referer til materiale, der er fremstillet af fornybare råmaterialer. Eksempler på fornybare råmaterialer er: træ, majs, sukkerroer, kartofler, sukkerrør. Vores produkter kan være helt eller delvist biobaseret.

Composteerbaar

Komposterbart

info

Materialer i denne emballage kan nedbrydes af mikroorganismer i industrimæssige komposteringsanlæg. Emballagen er derfor certificeret i overensstemmelse med de europæiske standarder for kompostering (EN 13432).

Recyclebaar

Genanvendeligt

info

Denne emballage kan genbruges, så den kan fungere som råmateriale til ny anvendelse.

Geryclede content

Genanvendt indhold

info

Råmaterialet i denne emballage består helt eller delvist af genanvendt indhold.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bioplast?

 • Vi bruger samme definition for bioplast som den der bruges af European Bioplastics: Et plastikmateriale kaldes for bioplast, hvis det er biologisk baseret, biologisk nedbrydeligt eller har begge egenskaber.

  Hvornår er et materiale biologisk baseret?

 • I henhold til den europæiske standard EN16575 defineres biologisk baseret plastik som plastik, der helt eller delvist er fremstillet af fornyelige råmaterialer.

  Hvad betyder termen fornyelig?

 • Materiale, der er sammensat af biomasse fra en levende kilde, der kan fornyes kontinuerligt. Fornybare råmaterialer er (næsten) uudtømmelige råmaterialer, der kan fornyes inden for kort tid. Under alle omstændigheder skal dette lager fornyes lige så hurtigt, som det blev forbrugt (som f.eks. træ, hamp, bomuld, ris).

  Er emballagen virkelig komposterbar?

 • Når vi taler om komposterbar emballage, refererer vi til de materialer/produkter, der er i overensstemmelse med den europæiske standard for industrimæssig kompostering: EN 13432. Det betyder, at materialer/produkter i industrimæssige komposteringsanlæg nedbrydes til vand, kuldioxid og biomasse. Disse emballager kan genkendes ved det frøspirende logo, der er trykt på emballagen.

  Er bioplast genanvendeligt?

 • Bioplast som f.eks. bio-PE og bio-PET er identiske, når det drejer sig om genbrug, ift. fossilt plastik PE og PET. Det betyder, at dette bioplastmateriale også let kan genbruges med eksisterende genbrugsmetoder for PE og PET.

  Vil brugen af bioplast sætte en stopper for plastiksuppe?

 • Nej, brugen af bioplast nedbringer ikke mængden af plastiksuppe.

  Spørgsmål? Spørg vores specialist

  Medewerker

  Hvis du har spørgsmål om implementering af et mere miljøvenligt alternativ i din situation, så kontakt vores specialist Aart Burgers.


  Contact Aart

  Et (mere) miljøvenligt produkt?

  Leder du efter et (mere) miljøvenligt produkt? Giv os dine kontaktoplysninger nedenfor, og en af vores specialister vil kontakte dig hurtigst muligt for at besvare dine spørgsmål.