Levering med ca. 3 til 4 arbejdsdage. Gratis Prøver
Bæredygtig emballage

Bæredygtig emballage spiller en vigtig rolle i en tid, hvor fødekæden er truet af den såkaldte plastiksuppe, og vi bliver mere og mere opmærksomme på fossilbrændstoffers endelighed. Virksomheder opfordres til at producere på en miljøvenlig måde. Bæredygtige og  biologisk nedbrydelige emballage passer 
perfekt ind i dette billede. Som virksomhed kan du skelne dig selv ved at vise med din emballage, at du ikke lukker øjnene for, hvad der truer vores klima.

 

Vores tre spydspidser


Hos DaklaPack vil vi gerne være din partner i din mission om at bidrage til en CO2-neutral virksomhed. Vi leder derfor løbende efter nye løsninger til bæredygtig forsendelse, emballering og fyldning. Vores grønne mission - som vi har kaldt vores innovative rejse til en cirkulær økonomi - er kendetegnet ved tre spydspidser:

• Fremstilling afgenanvendeligt emballage
• Brug af biologisk baserede og biologisk nedbrydelige råmaterialer
• Smartere brug og reduktion af emballagemateriale og emballagekomponenter, hvor det er muligt

 

 

Vores Bæredygtige Emballage

 

 

Vores bæredygtige poser

Genanvendelig selvstående poser med og uden hældetud
Komposterbare poser
Genanvendelig præformet refill poser
 

Genanvendelig Gripbags

Biobaseret-emballage
Industriemballage-gripbag

 

Genanvendelige forsendelse Emballage  

Forsendelsesemballage
Postemballage

 

Fremstilling afgenanvendeligt emballage


Vores mål er ikke længere at betragte emballage som restaffald efter åbning, men som grundmateriale til et nyt (emballage) produkt. Vi ønsker at gøre alle vores bæredygtige emballager genanvendelige. Uanset om det kan absorberes af naturen eller kan genbruges mekanisk eller kemisk: emballagematerialer 
må ikke længere gå tabt. Men genbrug alene er ikke nok. Vi skal bevæge os mod en cirkulær emballageindustri, hvilket betyder, at emballagen kan genbruges igen, selv efter at den er blevet genbrugt for første gang. Det betyder, at vores bæredygtige emballage fortrinsvis består af ét materiale med en 
gennemsigtig farve. For eksempel skal flere dele ikke adskilles fra hinanden under genbrug, men en emballage kan behandles i sin helhed til et nyt produkt.

 

Brug af biologisk baserede og biologisk nedbrydelige råmaterialer 

For at opnå bæredygtig, miljøvenlig emballage bruger vi både biologisk baserede og biologisk nedbrydelige råvarer. Disse udtryk forveksles ofte, men der er en forskel. Kort fortalt definitionerne:
Biologisk baseret: Biologisk baseret referer til materiale, der stammer fra fornybare materialer. Eksempler på fornybare råmaterialer er: træ, majs, sukkerroer, kartofler, sukkerrør. 
Biologisk nedbrydeligt: refererer til den sidste fase. Det betyder, at materialet kan nedbrydes af natur (læs: bakterier og svampe) uden at efterlade rester. Det gælder blandt andet træ, papir og bomuld.
Når en emballage er biologisk nedbrydeligt, siger dette ikke noget om den periode, inden for hvilken dette sker. Derfor bruges udtrykket komposterbar ofte. Komposterbare emballagematerialer tjener denne titel, når de kan nedbryde mindst 95 procent inden for tolv uger. Kort sagt: biologisk baseret emballage 
behøver ikke nødvendigvis at være biologisk nedbrydeligt, men omvendt. Et biologisk nedbrydeligt produkt fremstilles altid af biologisk baserede materialer. Denne kombination er, hvad vi stræber efter hos DaklaPack.

 

Smartere brug og reduktion af emballagemateriale og emballagekomponenter

Ud over at producere økologisk ansvarlige emballagematerialer er vores mål at begrænse emballagemængden. En emballage består ofte af flere dele, som ofte 
også er lavet af forskellige materialer. I mange tilfælde er dette slet ikke nødvendigt. Vores mål er derfor at lave vores bæredygtige emballage af ét materiale og udelade unødvendige dele, hvor det er muligt.

 

Hvad er de mest miljøvenlige emballagematerialer?

Et spørgsmål vi regelmæssigt får, er hvilket emballagemateriale der er mest bæredygtigt og derfor miljøvenligt. Dette spørgsmål er ikke så let at besvare. For eksempel bruger mange butikker i dag papirposer i stedet for plastik. Men er det nødvendigvis bedre? For eksempel er papir mindre stærkt end plast, så du har brug for mere papir for at lave en robust pose. Og alle de træer, der skal plantes for at lave papir, er heller ikke nødvendigvis ønskelige. På den anden side, hvis vi bruger plastik, der til sidst ender i havet, kan vi være endnu længere hjemmefra.Dette eksempel viser allerede, at det er en kompliceret sag. 
Desuden er nogle emballagematerialer simpelthen ikke egnede til emballering af et specifikt produkt. Prøv at pakke mælk i 100 % papir. Det virker ikke. For at afgøre, hvilket materiale der er det mest miljøvenlige, er det derfor nødvendigt først og fremmest at se på den måde, det fremstilles på. Den ene plastik 
er ikke den anden, og det samme gælder for papir.

 

Også bæredygtig emballage?

DaklaPack er specialist inden for komposterbare poser og anden biologisk nedbrydelig emballage. Vil du også bidrage til en mere bæredygtig verden med din virksomhed? Som grossist af bæredygtig emballage har vi et meget omfattende sortiment af poser, konverter, blisterpakninger og utallige andre typer miljøvenlige emballagematerialer. Kontakt os gerne, så diskuterer vi, hvad de bedste muligheder er for dig. Du kan kontakte os via telefonnummer +45 89882283 eller e-mailadressen info@daklapack.dk  Vi hjælper dig også gerne med den mest økonomiske miljøvenlige emballage.

Bliv informeret


Vil du også holdes orienteret om de seneste udviklinger af vores emballage og tjenester, kampagner og andre interessante fakta?

Tilmeld dig derefter vores nyhedsbrev ved at udfylde din e-mail nedenfor.